Utfärder

Vi tycker att nya intryck är bra och åker därför gärna på utfärd. Vi serverar så klart mat även under utflykterna.

 

Nu har vi skaffat minibuss med plats för nio personer! Det betyder större frihet vid val av resmål, både destination- och tidsmässigt.

 

När de allra minsta barnen på avdelningen Jorden åker på utfärd passar tåg bra att använda. Kort tågresa, kort promenad, mycket lek! En skogsdunge vid grannstationen kan bjuda på många nya intryck.

 

Avdelningen  Solen, 2-3 år, tar också tåget till spännande resmål. Favorit i repris är ankdammen! Skogen är också populär! Små ben behöver näraliggande resmål, så att de orkar leka på platsen och ändå orkar gå tillbaka. Pågatågen är  ett enkelt och säkert sätt att komma ut i världen för de minsta.

 

Avdelningen Stjärnorna använder också tåget för sina utfärder, men man kan också gå upp på Söderåsen från förskolan.

Längsta turen för Stjärnorna gick till Landskrona Museum, där vi besökte en Beatrix Potter utställning och sen fick barnen under museipedagogens akvarellkurs prova på att måla själva.

 

Avdelningen Månen går en gång per vecka till skogen uppe på Söderåsen. Förutom skogsupplevelserna tränar de matte utomhus samtidigt som de “forskar” om småkryp.

En vårutflykt gick till Tommarps Kungsgård , för att se en färgsprakande textilutställning, njuta av de nya små lammen och fascineras av påfåglar, kalkoner, pärlhöns och skånska blommehöns.

Recent Posts

Grundskolan stänger , förskolan lever vidare

Det är med sorg i hjärtat jag meddelar att grundskoledelen av Filosofen stängs vid årsskiftet. De senaste åren har elevantalet varierat kraftigt. Litenheten är också en sårbarhet och detta tillsammans med den allt svårare uppgiften att hitta personal som är både behörig och kompetent att utveckla grundskoledelen ligger bakom beslutet. Vi samarbetar med kommunens skolor för att hitta den bästa lösningen för varje barn.

Tack alla ni barn, föräldrar och personal som varit en del av ett två decennier långt lärande! Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med er!

Gunilla Weiler Pihlqvist, rektor

PS Förskoledelen av Filosofen påverkas inte av skolans nedläggning utan fungerar som vanligt. Vi väntar på miljögodkännande av skollokalerna för förskolebarn och kommer under nästa termin att erbjuda ytterligare 20-25 förskoleplatser. DS