Utfärder

Vi är nära Söderåsen  som bjuder på skiftande upplevelser året runt. Hela hösten gick vi samma runda varje fredags eftermiddag. Vi såg hägern fiska i en damm. Vi såg hur mossor och lavar växte på förkolnade träd. Vi såg spår av djur och deras spillning. Vi lärde oss att älska skogen.

Söderåsen

 

Julavslutningen var 21/12. Vintersolstånd. Årets kortaste dag. Enligt sägnen lyser den uppåtstigande morgonsolen från öster rakt in i grottan, gånggriften  vid Gillhög. Vi sågs i tidiga morgonstunden, med adventsfika och ficklampor för att inifrån grottan uppleva soluppgången. Därinne vande våra ögon sig vid mörkret. Vi åt lite lussekatter, diskuterade fynden från marken, konstaterade att det var varmare inne i grottan än utanför, för just denna morgon surrade myggen omkring oss. Tyvärr var det lite disigt, så solen ville inte titta fram. Framåt lunch var vi hemma igen! Redo för jullov!

Vårens stora utflykt gick till Tropikariet i Helsingborg, där vi fick en egen visning av alla djuren, samt att vi fick hjälpa till att mata djuren och kela med dem. Det var en fantastiskt bra dag tyckte alla som var med.

Senaste inläggen

Grundskolan stänger , förskolan lever vidare

Det är med sorg i hjärtat jag meddelar att grundskoledelen av Filosofen stängs vid årsskiftet. De senaste åren har elevantalet varierat kraftigt. Litenheten är också en sårbarhet och detta tillsammans med den allt svårare uppgiften att hitta personal som är både behörig och kompetent att utveckla grundskoledelen ligger bakom beslutet. Vi samarbetar med kommunens skolor för att hitta den bästa lösningen för varje barn.

Tack alla ni barn, föräldrar och personal som varit en del av ett två decennier långt lärande! Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med er!

Gunilla Weiler Pihlqvist, rektor

PS Förskoledelen av Filosofen påverkas inte av skolans nedläggning utan fungerar som vanligt. Vi väntar på miljögodkännande av skollokalerna för förskolebarn och kommer under nästa termin att erbjuda ytterligare 20-25 förskoleplatser. DS