Aktiviteter

Vi har gjort filmer tillsammans.

Vi började med skrivövningar, genre´skrivning, så att vi blev uppmärksamma på hur man med enkla medel förändrar en text. Medan vi lärde oss om olika djurgrupper, skrev vi deckare, efterlysningar, dikter, nyhetsrapporter, rysare, äventyrsberättelser osv..

Sedan fortsatte vi med att dela idee´r, med att diskutera, skriva manus, rita scener, samla rekvisita, provfilma, filma, redigera, tillsätta ljud och musik. Det var en lång process, där alla lärde sig väldigt mycket.

Skolavslutningen hade vi Oscarsutdelning! Alla som deltagit fick sina filmer uppvisade för alla föräldrar och bedömda av juryn, som bestod av Delphine, Shaimaa och Gunilla! Vi hoppas få se mera av era alster i framtiden!

Senaste inläggen

Grundskolan stänger , förskolan lever vidare

Det är med sorg i hjärtat jag meddelar att grundskoledelen av Filosofen stängs vid årsskiftet. De senaste åren har elevantalet varierat kraftigt. Litenheten är också en sårbarhet och detta tillsammans med den allt svårare uppgiften att hitta personal som är både behörig och kompetent att utveckla grundskoledelen ligger bakom beslutet. Vi samarbetar med kommunens skolor för att hitta den bästa lösningen för varje barn.

Tack alla ni barn, föräldrar och personal som varit en del av ett två decennier långt lärande! Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med er!

Gunilla Weiler Pihlqvist, rektor

PS Förskoledelen av Filosofen påverkas inte av skolans nedläggning utan fungerar som vanligt. Vi väntar på miljögodkännande av skollokalerna för förskolebarn och kommer under nästa termin att erbjuda ytterligare 20-25 förskoleplatser. DS